dijous, 15 de maig del 2014

3rESO. Sortida de Geografia a Barcelona

El dijous dia 8 de maig, els alumnes de 3r d'ESO de l'Institut van dur a terme l'activitat "Barcelona: morfologia de la ciutat i usos de l'espai urbà" una mena d'itinerari urbà per conèixer realment què és allò que anomenen "ciutat".

L'activitat consistia en un treball de camp on els alumnes van posar en pràctica alguns dels aspectes teòrics treballats prèviament a l'aula a través d'un recorregut per Barcelona des del barri de Gràcia fins al parc de la Ciutadells, passant per l'Eixample, la zona comercial, el barri Gòtic, el barri de la Ribera. Durant el recorregut els alumnes van treballar aspectes com ara la fluïdesa del trànsit a la ciutat, la morfologia barris, els diferents models comercials de la ciutat, les característiques dels habitatges residencials de cada zona, la pervivència d'edificis històrics emblemàtics o la diversitat d'activitats econòmiques que es desenvolupen a la ciutat.

La sortida va acabar amb una visita a Santa Maria del Mar i al conjunt arqueològic del Born (una bona ostra de com l'espai urbà ha anat canviant de fesomia al llarg dels segles).
Vam aprendre, vam descobrir, vam caminar força (i ens vam cansar una mica) i ens ho vam passar d'allò més bé. Gràcies a tots per aquesta bonica jornada de treball."



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada