dilluns, 20 d’abril del 2015

Sortida ibèrica i medieval a Calafell. 1r ESO


El passat dijous 16 d'abril els alumnes de 1r d'ESO van fer una sortida al municipi de Calafell organitzada des dels departaments de Ll. Catalana i C. Socials.
L'objectiu de la sortida era visitar la Ciutadella ibèrica i el Castell de la Santa Creu d'aquesta població del Baix Penedès.

En primer lloc vam realitzar la visita guiada al poblat ibèric reconstruït. Els alumnes van poder entrar en contacte amb elements de la cultura dels habitants de l'Edat del Ferro com ara el vestit, les armes, les eines del camp i de casa, el seu sistema d'enterrament i les seves creences... I això en un  entorn que reconstrueix amb força fidelitat l'aspecte físic del recinte fortificat.

Després ens vam traslladar a la part alta del municipi i vam poder gaudir de la visita al castell medieval de Calafell, un dels exponents de castell de frontera del període de la Reconquesta i després centre feudal de primer ordre a la zona del Penedès. Hi destaquen les defenses exteriors i l'església romànica que presenta un notable estat de conservació.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada