dimecres, 10 de juny del 2015

Joan Milà i Agnés Racionero entre els 16 alumnes finalistes del I Premi de Recerca en Memòria Democràtica.

El passat divendres 29 de maig, a la seu del Memorial Democràtic, es va dur a terme l’acte d’atorgament del I Premi de Recerca en Memòria Democràtica, convocat per aquesta institució. 

Aquest premi distingeix treballs de recerca d’estudiants de batxillerat al voltant del foment de la memòria democràtica, entre els anys 1931 i 1980, als països catalans. 

Durant l’acte, conduït pel periodista i professor de la Universitat Ramon Llull, Enric Calpena i que va comptar amb els parlaments del Director del Memorial Democràtic, Jordi Palou-Loverdos i del Coordinador d'Actuacions de Regulació del Sistema Educatiu del Departament d’Ensenyament, Emili Pons, es van lliurar els diplomes de participació i diversos lots de llibres per a tots els autors i tutors dels 16 treballs de recerca finalistes. A més, els autors van exposar el contingut dels seus treballs, els quals, tal com van comentar els membres del jurat, destacaven per la seva important vàlua científica i per la rigorositat metodològica. 

En aquesta primera edició dels premis van ser seleccionats dos treballs de recerca de dos alumnes del nostre centre, el del Joan Milà, titulat «La Guerra dels 40 anys. La repressió franquista a la Selva del Camp (1939-1975)» i el de l’Agnés Racionero, titulat «Testimonis d’històries perdudes. La Guerra Civil a Almoster (1936-1939)». Cal destacar que el nostre centre va ser l’únic de la demaracció que comptava amb dos d’entre els setze finalistes. L’enhorabona i la felicitació als autors finalistes.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada