dimarts, 10 de juny del 2014

Reccorrent els camins de la Batall de l'Ebre. 4t ESO

El passat dijous 29 de maig, amb 55 alumnes de 4t d'ESO, van fer una visita a la zona on es va desenvolupar la Batalla de l'Ebre, la més gran operació bèl·lica de la Guerra Civil Espanyola. Aquesta batalla va tenir lloc entre juliol i novembre de 1938 i va suposar la desfeta pràcticament definitiva de l'exèrcit lleial a la II República. 

Des de fa uns anys s'ha posat en marxa un procés de recuperació de la Memòria Històrica, que en aquesta zona ha donat com a resultat la restauració de diversos espais escenari de la contesa bèl·lica i l'obertura de centres d'interpretació i de record d'aquells fets.

En aquesta ocasió vam visitar el Centre d'interpretació 115 dies de Corbera d'Ebre (Terra Alta), el nucli antic d'aquest municipi, destruït i abandonat a causa de la batalla, i les trinxeres restaurades de la zona dels Barrancs a Vilalba dels Arcs (Terra Alta).

Va ser un matí prou profitós en què els nostres alumnes van poder veure de primera mà el que va representar per a un territori tan proper el desastre d'una guerra civil.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada