dimarts, 28 de juny del 2016

Joan Milà Cailà guardonat amb el premi Baldiri i Reixac.

El passat 8 de maig es va dur a terme l’entrega dels XXXVIII Premis Baldiri Reixac, convocats per la Fundació Carulla amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i la Universitat Oberta de Catalunya. 

L’exalumne del nostre Institut Joan Milà Cailà va obtenir un dels guardons pel seu treball de recerca titulat «La Guerra dels 40 anys. La repressió franquista a la Selva del Camp (1939-1975)», realitzat durant el curs 2014-2015. 

El treball té com a objecte d’anàlisi la repressió franquista i la resistència antifranquista al municipi de la Selva del Camp des del final de la Guerra Civil fins la mort del dictador Francisco Franco. Es tracta, per tant, d’una recerca centrada en l’àmbit local, però queaporta conclusions i utilitza eines d'investigació pròpies de la recerca històrica actual. Prenent com a objecte d’anàlisi aquest “laboratori local” que és el municipi de la Selva del Camp i utilitzant, entre altres, les eines metodològiques pròpies de les ciències socials, l’autor del treball estructura el seu treball en quatre apartats (que coincideixen amb cadascuna de les dècades de la dictadura) i repassa fonamentalment a través del testimoni oral de diversos informants, la multiplicitat de formes que va prendre la repressió franquista i la resistència antifranquista al municipi selvatà.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada